Connect with us

Eğitim

MEB yüz yüze eğitim planını güncelledi: Hangi sınıflar kaç gün okula gidecek?

Published

on

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze ve uzaktan eğitime aşamalı geçiş planının üçüncü aşamasına ilişkin detayları açıkladı.

MEB tarafından açıklanan yeni programa göre, 5’inci ve 9’uncu sınıflar haftada 2 gün derse gitmek zorunda kalacak.
İlk aşamada okul öncesi ve 1. sınıflara ek olarak 2, 3, 4, 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlayan MEB, 2 Kasım Pazartesi gününden itibaren 5. ve 9. sınıflarında yüz yüze eğitime başlayacağını açıkladı.

5’inci sınıflar haftada 2 gün okula gidecek

MEB’in 81 ile yolladığı yazıya göre, resmi ve özel ortaokul 5. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati ( 6+6), İmam Hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati (7+7 ) uygulamasına geçecekler.

Lise 9. sınıflar ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (8+8) eğitim görecek.

Sınıflar gruplara ayrılacak

Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafe standartlarına uygun olarak gruplara ayrılacak. Ders süresi 30 dakikayla kısıtlanıp, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak belirlendi.

9. sınıf öğrencileri haftalık ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve meslekî derslerin tümünden sorumlu olduklarından dolayı okul yönetimince belirlenen derslerin yüz yüze eğitim yoluyla yapılması uygun görüldü.

Ortaokul 5. sınıflarda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri; imam hatip ortaokul 5. sınıflarda ise Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek.