Connect with us

Spor

Tanrı Elini Yanına Aldı

Published

on

Yavuz Sarıdağ

Bu haftaki başlığımız, hepimizin bildiği gibi Diego Armando Maradona için atılmıştır. Kendisini bu hafta kaybettik fakat dünya futbolunu yakından takip eden herkes büyük bir üzüntüye boğuldu. Aslında Maradona’nın futbolculuğunun yanı sıra belli ki karakteri de çok ön plandaymış.

Benim şahsen izleme fırsatım olmadı ama binlerce videosunu izledim. Futbolun daha çok gelişmediği bu dünyada yaptıkları gerçekten inanılmazdı. Maalesef kendisini sonsuzluğa uğurladık ama şunu hissettim ki izleyenler çok şanslıymış.

Günümüz futbolunda en çok eleştirilen konuların başında hakemler geliyor. “VAR”sistemi geldiğinden beri hakemler inanılmaz hatalar yapıyor. Bu şekilde devam ederse futbol kaosa sürüklenir. Özellikle son 2 haftada çok büyük hata yaptılar. Temennimiz bir an önce buna çözüm bulunması.

Gelelim takım analizlerimize:

FENERBAHÇE

Gün geçtikçe takım ruhu azalıyor, futbolcular bireysel bir şeyler deniyor fakat sonuç vermiyor. Daha önce de dediğim gibi yedekler mutlu değil çünkü hepsinin CV’si başarılarla dolu ama ne olursa olsun futbol bir takım oyunudur. Takımda büyük bir ruhla giydiği formanın hakkını veren tek kişi Ozan Tufan’dır. Bazen bu hırs ona olumsuz etki de oluşturabilir ancak yine de çok çabaladığını belirtmek gerekir. Son olarak ben Fenerbahçe’nin Türkiye’de bir Türk hocası olduğunu düşünmüyorum. Ersun Yanal, Aykut Kocaman, EroBulut… Bunlar Fenerbahçe’nin hocası değildir.

GALATASARAY

Geçen haftaki Kayseri maçını belli ki çoktan unutmuşlardı. Bu hafta muhteşem oynadılar. Bol pozisyona girdiler, iyi oynadılar, açıkçası olgun oynadılar. Sadece verilen penaltı çok basitti. Ceza sahası içinde bu pozisyonlar gibi milyonlarca pozisyon var fakat buna penaltı verilmez. Bana göre Galatasaray’ın bu tür penaltılara ihtiyacı yok. Şampiyonluğun büyük adaylarından birisi Galatasaray’dır.

BEŞİKTAŞ

Son iki haftada yaptıkları, futbol okullarında ders olarak verilmeli. Geçen hafta son şampiyon Başakşehir, bu hafta yıldızlar takımı Fenerbahçe ve toplamda 7 gol 7 oyuncusu eksik. Hele Fenerbahçe maçında 50 dakika 10 kişi kalmışlardı ve ardından gelen 2 gol. Kısacası tarihi bir maç. Sergen Yalçın bir kez daha bu takımın hocası olduğunu gösterdi. Tabii ki bu iki galibiyetin büyük bir sebebi var. Oynadığı iki takım da açık oynuyor. Beşiktaş da bu fırsatları değerlendirdi ve şampiyonluk yarışında ben de varım dedi. Fenerbahçe maçında özellikle Rıdvan Yılmaz, Joseph Rossier mükemmele yakın oynadı. Ghezzal ,Abubakar bu lig için fazla oyuncular. Bu oyuncular geçen sene sakat olmasaydı bu sene bu ligde oynamazlardı.

SÜPER LİG

Alanyaspor, büyük takımlara tam bir futbol dersi veriyor maç eksiği ile lider durumda. Kasımpaşa iyi gitmesine rağmen hoca değişikliği biraz kafa karıştırıcı. Başakşehir düşüşe geçti. Trabzonspor, Avcı yönetiminde 2’de 2 yaparak güven tazeledi. Sivasspor Avrupa’da kazandı fakat geçen seneden çok uzaklar. Gaziantep üst sıraları zorluyor. Bu ligde her takım her takımı yenecek durumda açıkçası.

AVRUPA LİGİ

Dortmund bu hafta sürpriz yaptı, 2 tane kopya gol yedi ve mağlup oldu. Manchester United zoru başardı, 2-0 geriye düşmesine rağmen rakibini yendi. Barcelona bu hafta kendini buldu, Messi yine olağanüstü bir gol attı. Arsenal bir türlü üst tarafa çıkamıyor, 15 yıldır kendi liginde elit bir takım görüntüsü sergileyemiyor. Bayern Münih bildiğimiz gibi yoluna tam gaz devam ediyor. Bu haftanın sürprizlerinden birisi de Lazio takımı. İyi oyuncuları olmasına rağmen kendi evinde Udinesse’ye 3-1 yenildi. Milan bizi yavaş yavaş eskiye götürüyor, tabii burada İbrahimoviç’in etkisi çok büyük.

ŞANLIURFASPOR

Son 4 maçta bir galibiyet bir beraberlik 2 yenilgi aldı. Söz konusu Şanlıurfaspor olunca olaya biraz duygusal bakıyoruz. Dürüst konuşmak gerekirse hiç umut kalmadı. Yakında Şanlıurfaspor diye bir takım kalmaz, ne kadar yakınsak da sesimizi duyan olmuyor maalesef.