Connect with us

Siyaset

Ali Babacan Malatya’dan Hükümete yüklendi…

Published

on

Ali Babacan Malatya’dan Hükümete yüklendi..


Yaptığı açıklamada, ülkedeki özgürlüklerin kısıtlandığını belirten Babacan,
“Soru sorduğu zaman, tweet attığı zaman kendini karakolda gören bir gençlik görmek istemiyoruz.” Tam aksine “Biz sorgulayan, eleştiren bir gençlik istiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
İlk Kurultayı için Malatya’da bulunan Babacan, “DEVA, Fikri hür,vicdanı hür bir gençliğin sahibi olduğu partinin adıdıdır” dedi.

Kentteki STKlarla istiare toplantılarına da katılan Babacan, açıklamalarında yanlış yönetilen ekonominin vatandaşa yüklediği yük’ün hafifletilmesi ve kısıtlanan ifade özgürlüğünün önünün açılması vurgusu yaptı.

Cem Evlerine ilişkin talepleri karşılayacağız

Biz insanların inançlarının gereğini korkusuzca ve huzurla yaşayabilecekleri özgür bir ortamı oluşturacağız. Vatandaşlarımızın inanç, kültür ve referans ekseninde hak ve özgürlük taleplerini adalet temelinde karşılayacağız. Alevi vatandaşlarımızın başta Cem Evlerine ilişkin talepleri olmak üzere inanç, düşünce ve davranış temelinde birikmiş sorunlarının çözümü için gerekli her türlü adımı atacağız. Tüm din ve inanç gruplarının kamusal görünürlüklerinin önündeki tüm kanuni ve idari engelleri ortadan kaldıracağız.

28 Şubat’ta hor görülen kesimler nasıl bir ülke hayal etmişlerdi?

Tek bir sesin bütün sesleri bastırdığı bir ülke mi hayal etmişlerdi? Devran dönsün ve aynı adaletsizlikler bu defa başkaları tarafından yaşansın mı istemişlerdi? Hayır. O gün bu siyasi partiye destek verenlerin büyük çoğunluğu bugün derin bir hayal kırıklığı içinde. “Biz böyle olmasını istememiştik” diyorlar. “Bize yapılan haksızlıkları başkalarına yapmak için iktidar olmadık” diyorlar. “Bu yapılanlar bizim ahlakımıza, inancımıza, örfümüze, adetimize uymaz” diyorlar.

Konuşmanın tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz…