Connect with us

DÜNYA

ABD’de kaos: Trump’çılar Kongre binasını bastı

Published

on

ABD’nin başkenti Washington’da, başkanlık seçimi sonuçlarının resmileştirileceği Kongre oturumu yenilgiyi kabul etmeyen Trump’ın destekçileri tarafından basıldı. 

Kongre binasına giren Trump destekçileri, oturumun yapıldığı salon ve Meclis Başkanı Nancy Pelosinin odasına kadar girip fotoğraf çektiler. Polisin biber gazi kullanması ile Kongre binasından çıkarılan göstericiler hükümete darbe yapmakla yargılanacaklar. Göstericileri durdurmak için Beyaz Saraya giren muhafızları Trump değil, Başkan Yardımcısı Mike Pençe göreve çağırdı.


Trump Twitter’dan yayınladığı görüntülü mesajda, seçimleri kazandığı iddiasını tekrarlayarak “Acı içinde olduğunuzu, incindiğinizi biliyorum. Bizden çalınan bir seçim var” deyip şöyle devam etti: “Şimdi eve dönmeniz gerekir. Huzuru, kanun ve düzeni sağlamamız gerekir. Kanun ve düzen ile insanlarımıza saygı göstermek zorundayız.” dedi.

Göstericiler salondan çıkarıldıktan sonra, senatörler tekrar oturuma başladılar. Yapılan oturumda, çoğu cumhuriyetçi senatör yapılanlardan Trump’i sorumlu tutup, Bidenin seçimin galibi olduğu yönünde görüş belirtti.

İşte o korkunç andan görüntüler…