Connect with us

Spor

Yarını düşünmek için bazı şeyleri düne bırakmalı…

Published

on

Yavuz Sarıdağ

Örneğin; Galatasaray takımı hâlâ kadro dışı kalmış Onyekuru peşinde. Bu adam gelirse 3 kez gelmiş olacak, fena bir oyuncu değil ama sana kazandırdığı kadar da kaybettiriyor yani yerinde sayıyorsun ileriye gidemiyorsun. Aynı durum Beşiktaş için de geçerli. Sürekli Talisca haberleri.. Bir gerçek var ki sen bu oyuncuyu alamazsın kardeşim. Yani biz de demiyor ki biz kendi Talisca’mızı ve Onyekuru’muzu çıkaralım.

İnanın bu ülkede çok iyi futbolcular var. Mesele futbol değil bu oyuncuların eğitim seviyesi, kültür seviyesi ya da ahlak seviyesi gibi durumlar. Sonradan görme bir toplum olduğumuz için hayatımızı toptan yaşıyoruz yani perakende yaşayamıyoruz. İnanın futbol ekonomisinin kötü olması özellikle Türk futbolcular için çok artısı olacaktır.

Şu anda ülkemizde oynayan iyi seviyelere gelecek futbolcular var. Mesela Ömer Faruk Beyaz diye bir oyuncu özel program şeklinde devam ederse fizik gücü kazandırılırsa dünyada oynayamayacağı takım yoktur. Oun dışında Ferdi Kadıoğlu, Rıdvan Yılmaz, Taylan Antalyalı, Abdulkadir Ömür, Dorukhan Toköz, Emre Kılınç, Güven Yalçın gibi oyuncular elit seviyedeki oyunculardır. Ben daha nice iyi oyuncular olduğunu da düşünüyorum fakat bunlara futboldan daha çok iyi bir değerler eğitimi verilirse çok güzel yerlere gelebilirler. NO TO RASİCM

Maalesef her yıl bunun örneklerini görüyoruz ama bu sefer çok farklı. Bunu yapan FIFA kokartlı hakem.. Bu olabilecek en son şey ama bu hastalık kıyamete kadar devam edecek. Her ne kadar UEFA Webo’nun kırmızı kartını iptal etse de bu bir anlam ifade etmeyecek. Bu çok önemsiz bir şey. Bu olaylar sürekli hale gelecektir çünkü bu tür olaylar olduğu sürece dünyada birçok kişi bundan rant sağlayacaktır, ırkçılık ve milliyetçiliğin bitmesini asla istemeyeceklerdir. Açıkçası hakem her ne kadar kabul etmese de bunu kasıtlı yaptığını düşünüyorum çünkü bu hakem aslında bir kesimi temsil ediyor. Verecekleri ceza ne kadar olabilir ki…

Şimdi gelelim takım analizlerine….

FENERBAHÇE Bu hafta 10 kişiyle galip geldi. Vrilen penaltı açıkçası ağırdı. Serdar Azize verilen ikinci sarı kart yanılmıyorsam hareketten değil hakem ile diyaloğundan verildi. Bu hafta biraz daha derli toplu oynadılar. Kaleci Altay gerçekten muhteşem işler yaptı, refleksleri çok iyi bir kaleci. Toparlanma yolunda iyi başlangıç yaptılar. Tabi kadroda geçen haftaya göre 4 değişik oyuncu vardı ama Ferdi ve Altay maçı aldı diyebiliriz. Yeter ki bu çocuklara güvensinler. Maçın başka kırılma noktası, Lemos ve Serdar değişikliği. Bu kadar ağır futbolcunun Fenerbahçe’de ne işi olabilir bilmiyorum. Geçmişi çok parlak değil, oynadığı takımların karizması Fenerbahçe’nin bir yıldızına bile eşit olamaz. Zaten son yıllara bakarsanız çok forma şansı da bulamamış. Açıkçası Fenerbahçe bu transferde sınıfta kalmıştır.

BEŞİKTAŞ İlk defa pozisyon vermeden bir maçı bitirdi. Kasımpaşa için geçen hafta da söyledim iyi giden bir takımda neden teknik ekip değişir anlamadım. Hele hele Serkan Reçber gibi bir sportif direktörün gitmesi bana göre çok acayip. Beşiktaş kaldığı yerden devam etti ve üstüne koyarak oynadı büyük bir özgüvenle. Ön plana çıkan oyuncular Ghezzal Dorukhan Rossier ve Rıdvan’dı. Güven Yalçın bu takımda fazla süre alması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’de son vuruşları iyi olan oyunculardan bir tanesi. Aynı şey Hasic için de geçerli. N’kodou bu hafta biraz daha iyiydi, sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen maçın hakkını verdi. Beşiktaş’ta bu hafta arka planda hiçbir oyuncu yoktu. Hepsi bir makinenin dişlileri gibi sadece görevini yaptı.

GALATASARAY İyi oynayan, rakibini boğan bir takım. Sürekli atak içindeler, topla oynama yüzdeleri gayet iyi. Bazı oyuncular takıma takviye ediliyor. Oğulcan Çağlayan, Emre Taşdemir gibi oyuncular… Taylan Antalyalı artık bütün maçlarda ilk 11’de yer alıyor. Son dakikalarda oyuna giren Kerem Aktürkoğlu golle buluştu. Kendisini daha önce Erzincan’da da izledim, iyi bir oyuncu ama Emre Akbaba bir türlü Galatasaray’ın oyuncusu olduğunu bana hissettirmiyor ya da ben öyle düşünüyorum. Emre Kılıç bu sene gelmesine rağmen maçlara daha çok katkı sağlamış. Galatasaray yere sağlam basarak yola devam ediyor.

SUPERLİG KULÜPLERİ Göztepe son 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik aldı. Güzel bir takım olma yolunda adaylar. Alanya artık inişe geçti, Konya iyi bir çıkış yakaladı, Karagümrük sürprizlere devam ediyor. Ankaragücü ve Denizli ben bu ligin takımı değilim, diyor. Sivas, 6 haftadır galibiyet görmüyor, Antalya bu hafta galip gelerek rahat bir nefes aldı. Trabzon ise Abdullah Avcı yönetiminde ilk kez beraberlik aldı.

AVRUPA LİGİ Şüphesiz ki bu haftaki en güzel maç Bayern Münih Leipzig maçıydı. Sürekli Leipzig kaçtı, Bayer yakaladı ve maç 3-3 bitti. Barcelona Cadiz’e yenildi ve artık çok sıradan bir takım görüntüsü veriyor. Messi tek başına ne yapabilir ki? Şu anda birçok futbolsever Barcelona’nın ilk 11’ini sayamaz çünkü izlemek istemiyorlar. Liverpool güçlü rakibi Wolverhampton’u 4-0 gibi ezici bir skorla yendi. Milan ise şampiyonluğa göz kırpıyor.

ŞANLIURFASPOR Yazılacak o kadar çok şey var ki ama insanın içinden hiçbir şey gelmiyor. Geçen seneden daha kötü durumda takım. Peki neden bu kadar çok transfer yapıldı o zaman? Bırakın bizim gençler oynasın belki bazılarına bir şans olur. Hadi diyelim geçen sene sizi pandemi kurtardı, peki bu sene kim kurtaracak?