Connect with us

Eğitim

“Kayyum Rektör”e çığ gibi tepki…

Published

on

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanlığı kararıyla daha önce AKParti’den milletvekili aday adayı olan fakat aday yapılmayan Melih Bulu’nun atanmasına kamuoyu tepki gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesine Cumhurbaşkanlığı kararıyla kurum dışından yeni 1 rektörün atanması hem üniversitede hemde kamuoyunda büyük tepki topladı. Öğrenciler Kayyum rektör istemiyoruz diye tepkilerini sosyal medyaya taşıdılar. Öğrenci ve akademisyenlerin yanı sıra bütün siyasi partiler, Boğaziçi üniversitesine dışarıdan emirle 1 rektörün atanmasını kınadı…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “AKP genel başkanı, Türkiye’nin sorunlarını çözmek yerine güzel olan her şeyi, bu ülkenin köklü kurumlarını yok etmek istediğini bir kez daha gördük. AKP genel başkanı, AKP milletvekili adayı olma vasfını, liyakatin ve bilimin önünde tutmuş olacak ki Boğaziçi Üniversitesi’ne dışarıdan rektör atadı.”

Gökçen, rektör atamasının ‘kayyım ataması’ olduğunu savunarak, iktidara gelmeleri halinde Yüksek Öğretim Kurumu’nun kaldırılacağını, üniversitelere rektörlük seçiminin yeniden getirileceğini dile getirdi.

Atamaya diğer partilerden de tepki geldi… Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medyadan tepkilerini dile getirdiler. İşte o açıklamalar.