Connect with us

Siyaset

İmamoğlun’dan Sürpriz Açıklama…

Published

on

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Imamoğlu KARAR gazetesine konuştu…
Cumhuriyetin 97’nci yılında 2. Yüzyıla giderken, çok gurur duyacağımız bir Türkiye inşa etmeliyiz diye başlayan yazısında İmamoğlu Nasıl bir Türkiye? sorusunu cevaplamaya çalışarak ulusal siyaset sahnesinde beni de duyun dedi.

Yarını planlamak bugünden başlıyor.

Yüzyıla giderken, çok gurur duyacağımız bir Türkiye inşa etmeliyiz. Gazetecileri cezaevine atılmayan, televizyonları bir talimatla kapatılmayan, düşünceyi suç saymayan, güçler ayrılığı olan, güçlü laiklik anlayışıyla coğrafyasını zenginleştiren, işçisini emeklisini memurunu azgın piyasaya kurban etmeyen, günü birlik ve sürekli birbiriyle çelişen ‘kabadayı’ bir dış politika yerine Atatürk’ün yaptığı gibi zeki diplomasi manevralarıyla hakkını kimselere yedirmeyen bir Türkiye inşa etmeliyiz. Montrö Anlaşması’ndan, Hatay’ın anavatana katılma sürecine kadar önümüzde Atatürk’ten miras onlarca pratik var.Ben açıkçası ister küresel ister yerel olsun tüm krizlerde, en şanslı ülke olarak Türkiye’yi görüyorum. Şanslıyız, çünkü ışığı 100 yıl sonra bile dünyamızı aydınlatmaya yeten bir rehberimiz var.” dedi.

Gençlere kendilerini ve fikirlerini özgürce yaşayabilecekleri bir ülke vermeliyiz.

Sorumluluğumuz ağır çünkü gelecek kuşakların da hayatına imza atıyor olacağız. Eğer bugün iyi yetişmiş gençlerimizi sebebi malum gerekçelerle yurtdışına kaptırıyorsak işimiz zorlaşır. Biz üreten, geliştiren ve yeni nesil gelişmelere imza atan gençliğin önünü açacağız, açmalıyız. Unutmamak gerekir ki gençler özgürlüklerine ve haklarına düşkündür. Baskı ve yasaklardan hoşlanmazlar. Onları yaratıcı üretime teşvik etmek sadece modern-teknolojik binalar yaparak ya da iyi gelir sahibi olmalarını sağlamakla mümkün olmaz. Ara eleman değil ana eleman, taşeron değil dünyaya üretim yapan bir gençlik için.

Yazının tamamını okumak için…aşağıdaki linke tılayın.

https://www.karar.com/ibb-baskani-imamoglu-karar-icin-yazdi-2nci-yuzyil-esiginde-1592008