Connect with us

Siyaset

Urfa’yı Ziyaret Eden Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’ye Urfalı’lardan Zor Sorular…

Published

on

İbrahim Özkan

İlçemizin yetiştirdiği devlet adamlarından Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Nureddin Nebati, Bakanlığı döneminde ilk kez Viranşehir’i ziyaret ediyor. Kendisine hoşgeldin diyoruz.

Deva Partisi Viranşehir İlçe Başkanlığı olarak kendisine bazı hususları hatırlatmayı siyasi görevimizin bir parçası addediyoruz:

1- Viranşehir’den çıktınız ancak bugüne kadar baba diyarı memleketinize -maalesef ki- gözle görülür, parmakla işaret edilir zerre miktarı bir faydanız dokunmadı. Bunu bir tek biz değil, İlçe halkının hemen hepsi düşünüyor ve özel alanlarda açıkça dile getiriyor. O yüzdendir ki, Viranşehir halkı nezdinde pek bir itibarınız olduğu söylenemez.

2- Halihazırda Bakanlık görevini deruhte ettiğiniz için, çözümü aciliyet arz eden bazı hususları size hatırlatalım ki, çözümlerine katkı sağlamanız halinde, belki de bugüne kadarki duyarsızlığınıza bir anlamda kefaret sayılabilir. Çünkü klasik protokol konuşmaları sırasında bu hususların dile getirileceğine dair kuşkularımız var. – İmar İzni konusu: Bu sorun yüzünden tam 5 senedir Viranşehir’de inşaat sektörü kilitlenmiş durumda.

Belediye başkanları tarafından defalarca çözüldü denilen bu sorun maalesef tam bir yılan hikayesine dönmüş halde. Bundandır ki, değil Urfa sınırları içerisinde, belki de Türkiye genelinde konut fiyatlarının ve kiraların en yüksek olduğu yerlerden biri Viranşehir denilebilir. Bu sorunun acilen ancak bu kez gerçekten çözülmesine katkı vermenizi bekliyoruz. – Viranşehir’e hizmet etmesi en fazla beklenen iki kişi kimdir diye sorsalar, yanıtı Belediye başkanı ve Milletvekili olur değil mi? Maalesef bu iki kişi tam 3 senedir birbirleriyle kavgalı ve küs durumdalar. Sebebini biz de bilmiyoruz, ilgilenmiyoruz da, ancak bu kavga Viranşehir’e yapılabilecek yatırımların ve projelerin önünde bir tıkaç gibi duruyor.

– Viranşehir Belediyesi yaklaşık 3 senedir iktidar partisinin elinde bulunuyor. 3 senedir halk yararına kaç proje hayata geçirildi sorusunun yanıtı maalesef ki sıfır. 100 yılı aşkın bir belediye geçmişi olan ilçede gözle görülür tüm projeler önceki HDP Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini siz dahil herkes bilir. Bunlardan bazılarını sayalım: Kültür Merkezi, Spor Kompleksi, Hububat Kompleksi, Otogar, Yeni Hal, tüm parklar, hatta Belediye binası…

Halihazırdaki belediyenin tek yaptığı bazı köy yolları ile elektrik-içme suyu şebekesi için aylarca yerlerin kazılması, akabinde kapatılması, sonra tekrar kazılması… bu kadar! Ha bir de yeni yapılan inşaat sahiplerinden bağış adı altında yasadışı para toplanması…

– Elektrik faturaları sorunu tüm Türkiye’de olduğu gibi burada da halkın belini bükmüş durumda. – Viranşehir sokakları ve parkları uyuşturucu pençesine düşmüş gençlerle dolup taşıyor. Bunun için herhangi bir tedbir alınması sozkonusu değil.

– Çevre yolu projesi hâlâ çözüm bekliyor. – Viranşehir halkı Devlet Hastanesi’ndeki doktor eksikliği yüzünden çevre il ve ilçelere taşınıyor. Doğum/Çocuk Hastalıkları konusunda uzman bir hastane ihtiyacı had safhada.

– Meslek yüksekokulunun akıbeti soru işaretleri ile dolu. – İşkur vasıtasıyla yapılan personel alımlarında inanılmaz bir kayırma/nepotizm ve adaletsizlik sözkonusu.

– Aynı şekilde, Devlet kurumlarına (Hastane ve İlçe Tarım müdürlüğü vs) yönetici atanması hususunda milletvekili Özşavlı’nın direkt müdahil olduğu yüz kızartıcı işlemler/sürtüşmeler hatta tabiri caizse bilek güreşi yaşanıyor. Kısaca özetlemek gerekirse, klasik protokol konuşmalarında size anlatılanlar gerçeği yansıtmıyor Sn Bakan. Gerçeği size dalkavukluk yapma ihtiyacı duymayan sokaktaki insana sorun, onlar size söyler. Viranşehir halkı bugün hizmetsizlik, temsilcilerin kavgası ve bilek güreşi, liyakate ve hakkaniyete aykırı atamalar ve işe alımlar, imar izninden kaynaklı fahiş arsa/konut fiyatları, çiftçilerin elektrik/gübre giderlerindeki astronomik yükseliş ile açlık ve sefalet dolayısıyla ızdırap içerisinde kıvranıyor.

Halk yıllar sonra bir Bakan olarak geldiğiniz memleketinizde bu kez size inanmak istiyor ve İlçe yararına birşeyler yapmanızı bekliyor. Aksi takdirde, size kalan yalnızca, zengin dalkavukların kuş sütü eksik sofralarında yediğiniz kavurmalar olur, bununla birlikte, bugüne kadar bir türlü girmeyi beceremediğiniz Viranşehirlilerin yüreğinden ve beyninden ebediyen silinir, gidersiniz. Bizden uyarması…

İbrahim Özkan DEVA Partisi Viranşehir İlçe Başkanı