Connect with us

GELECEK

Adalete de sırtımızı dayayamayacaksak kime güveneceğiz?

Published

on

Hür FM’de yayınlanan Hür Meydan programına konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün Yeni Sakarya gazetesinden Engin Arapoğlu’nun sorularını yanıtladı:

Ülkenin tehlikeli bir noktaya savrulduğunu söyleyen Üstün, “AK Parti’nin içinde siyaset yaparken yolsuzlukların önüne geçmek için Şeffaflık Yasası çıkartmak istedik, olmadı. Ahlaklı bir siyaset yapılsın diye Siyasi Etik Kanunu çıkartmak istedik, olmadı. İmar rantlarının önüne geçmek için İmar Kanunu çıkartmak istedik, olmadı.

AB ile vizelerin 28 ülkede kalkması hususunda anlaştık, imza aşamasına geldik ama izin verilmedi. Başkanlık sisteminin bu haliyle tek adam yönetimine yol açacağını, ülkeyi felakete götüreceğini söyledik ama engel olamadık. Bütün bunlar neticesinde parti içi bir darbeye maruz kaldık” dedi

Ülkedeki ekonomik durumun çok kötü olduğunu kaydeden Üstün, şöyle devam etti: “100 yıllık ekonomik birikimler heba edildi, Merkez Bankası’nın yedek akçeleri bile kullanıldı. Ülkenin kaynakları belli başlı şirketlere teslim ediliyor. 110 milyar TL para basılıp yine bu şirketlere dağıtıldı.

431 milyar Dolar dış borcumuz var. Dolar bir kuruş arttığında Türkiye’nin borcuna 4 milyar TL ilave edilmekte. Bu iktidar garip gurabaya sırtını dönüp zengin sever, holding sever hale gelmiştir. Dış politikada herkesle kavga etmiş, tutunacak dalı kalmamıştır. Hukukta ve adalette ülke dip yapmıştır. Mahkemeler arası hiyerarşi bile ortadan kalktı. Adalete de sırtımızı dayayamayacaksak kime güveneceğiz? Ülke her anlamda tam bir çöküş yaşamakta. Deniz bitti, hükümet sıfırı tüketti!”