Connect with us

GELECEK

Davutoğlu’ndan İYİPARTİ’ye sürpriz ziyaret…

Published

on

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu’nun ziyaretinin sebebini iade-i ziyaret olarak açıklayan AKŞENER, Iki parti’nin paralel olarak Parlementer sistem modelleri üzerinde çalışktıklarını, bu konuda görüş alışverişinde bulunduklarını açıkladı.

Akşener açıklamasında “Sayın Başkanın açıkladığı bu Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e dair yaptıkları çalışmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaştıktan sonra bizimle de paylaştılar. Bugün bir televizyon programında ben de söylemiştim. Bizim de anayasa şekliyle değil ama ‘Parlamenter Sistem’ dediğimiz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyoruz. Adını ne koyarsak koyalım Parlamenter Sistemin tasarımına yönelik vesayet sisteminin olmadığı, iktidar olmuş yürütmeyi götüren yapının da ayağına pranga yapılmadığı, kurumların itibarının olduğu hesap verilebilir ve şeffaflığın liyakat zorunluluğunun olduğu bir tasarım üzerinde biz çalışıyoruz.” dedi.

Davutoğlu ise açıklamasında parlamenter sistemin önemine değinerek “Gerçek anlamda bir parlamenter sisteme geçişi Türkiye’nin geleceği açısından tek çözüm olarak görüyoruz” dedi.