Connect with us

YAZARLAR

Küçük Takımların Büyük Maçları…

Published

on

Yavuz Sarıdağ

Küçük Takımların Büyük Maçları..

Öncelikle attığım bu başlığı hiç sevmiyorum. Ama bizim ülke’nin maalesef futbol takımlarını özetliyor. Artık futbolda hem elite hem de iki seviyeden uzak bir futbol izliyoruz. Takımların fiziki ve teknik seviyelerinin yetersizlikleri antrönerlerin bilgi seviyeleri ortamın düzensizliği vs.

Gibi bir çok olay ile karşı karşıyayız. Tabi ki bu yazdıklarımın 2 sebebi var:

1. sebep yönetim şekli,

2. sebebi ise hepimiz de şu anda olumsuz etkileyen ekonomi,

Güncel para birimimizin gün geçtikçe değer kaybı da en çok da büyük futbol takımlarını etkiledi. Tabi ki bunun avantajları var. Fakat bunu hiçbir zaman kullanamadık. Çünkü altyapıya önem vermedik. Bir futbol sever olarak altyapıdan hiç umudum yok. Yılda bir oyuncu çıkarmak büyük bir marifet değilken hemen hemen hiç oyuncu çıkaramayan takımlar var.

Evet şimdi takımlarımızdan biraz bahsedelim

FENERBAHÇE

transfer rekortmeni yaptığı transferleri sadece bir yıl için düşünen bir takım, yarın adına hiçbir planı yok. Konya spor maçında gördük ki en büyük kumar oynayan takım sonradan giren oyuncuların verimsizliği daha tam bir takım olgusu vermediler, böyle devam ederse yedek alan birçok oyuncu istan bayrağını kaldırır. Benden söylemesi! Bu hafta gelecek adına umut vermediler.

BEŞİKTAŞ

milli araya 3’te 3 ile girecekken hem mağlup oldu hem de kalecisini kaybetti. Bu hafta oynanan oyun da zerre kadar umut yoktu. Bütün toplar N’skala da buluşuyor. Fakat yaptığı tek şey ya top ya da geri pas… Bu yüzden takım ileride fazla topla buluşamadı. Hele hele kapanan takımlar da Beşiktaş’ın yenme şansı bana göre yok denecek kadar az. Bir kez daha anladım ki Wellington’un alternatifi şu anda takımda yok, milli ara belki iyi gelir.

GALATASARAY

iyi bir başlangıç yapan bir takım belli bir duraksama dönemi yaşadı. Yönetim ile teknik heyet arasında sıkıntılar oldu. Fakat olaylar tatlıya bağlanınca Galatasaray iyi bir takım görüntüsü verdi. Kadrosu şu anda ligde Alanyaspor ile beraber en iyi oturan takım bana göre, şampiyonluk şansı şimdilik en fazla olan takımların başında geliyor. Ama futbol da dün yoktur bugün ve yarın vardır. Yarının ne olacağını bilemeyiz.

SÜPER LİG ANALİZİ

şu an da en büyük alkışı alan kulüpler Alanyaspor, Karagümrük, Gaziantep, Kasımpaşa ve Rizespor .. Gerçekten çok iyi scout ekipleri ile birlikte iyi oyuncular transfer ettiler. Umarım bu şekilde devam ederler. Tabi ki geçen yılın hak ederek şampiyon olan Başakşehir kulübünü ayrı ayrı tebrik etmek istiyorum. Dünya Devi Mançester United’ı devirmek o kadar da kolay değil. Eski gücünde değil demek çok yanlış olur. Tebrikler Başakşehir..

AVRUPA

Son 2 yılın iki fırtına takımı Bayern Münih ve Liverpool kaldıkları yerden devam ediyor. Hele ki Bayern Münih futbol seviyesini son yılda başka bir yere çıkarttı. Artık Barcelona, Real Madrid, Juventus gibi

dünya devleri sadece imrenerek izliyor yine de Messi ve Ronaldo izlemek tabi ki çok büyük bir keyif..

ŞANLIURFA

Kadim şehrimizin şanssız sahipsiz ve yalnız takımı seni bu hallere getirenler utansın. Yeni yönetim, yeni şovlar dedik bir beraberlik alındı. Fakat ondan sonra aynı tas aynı hamam. Hatta daha da kötüye gidiyor. 7 Lig maçında 26 gol yenmiş. Geçen sene gençlerle birlikte son 7 kaçta 29 gol yenilmişti . Peki sorarım size , burada değişen nedir?