Connect with us

YEREL

Coğrafya Kader mi?

Published

on

Mahmut Demir

Merhaba Degerli Okurlar…..

Yıllarca Coğrafya Kaderdir Diye Bir Algı Oluşturup Vatandaşı Yaşanmışlık Haline, Boyun Eğmeye İçinde Bulunduğu Ortamı Kabul Etmeye Zorlayarak Bir Yaşam Tercihi Sundular.

Benim Tezimde Şu Var Coğrafya Kader Değildir Siyasi Tercihlerin Hayatımızda Yansımasıdır. Neden mi ? Şanlıurfa’dan Örnek Vererek Konuyu Biraz Daha Açalım..

Şanlıurfa İlimizde Karaköprü İlçesi İle Eyyubiye İlçesi Sınır İki İlçedir. Karaköprü İlçesi İle Eyyubiye İlçesinin Yaşamsal Kalitesine Baktığımızda İki Farklı Kutup Olarak Karşımıza Çıkmaktadır.

Karaköprü Yaşam Seviyesi Yüksek Bir İlçe Olarak Karşımıza Çıkarken, Eyyubiye İlçemizde; Şanlıurfanın Bütün Çöp Yığınının Merkezde Biriktirilmiş Bir İlçedir.

Eğitimde Her Zaman En Sonlarda Yer Alan Bir İlçemizdir.

Doğalgaz Gelsin Diye Ciddi Emekler Verilen Bir İlçemizdir. Çarpık Yapılaşmada Zirvede Olan Bir İlçemizdir. Yaş Ortalaması 19.2 İle Şanlıurfa’nın En Genç Nüfusu Olmasına Rağmen İşsizlik Oranı En Yüksek İlçedir.

Madde Bağımlılığında En Yüksek İlçelerimizden Birisidir. Mahalleleri Bile Birbirinden Kopuk Yaşam Seviyesi Düşük Bir İlçedir.

Şimdi Bu İki Sınır İlçeyi Ele Aldığımızda Coğrafyanın Kader Olmadığını Siyasilerin Yaşam Seviyelerini Belirlediği Bölgeler Olduğu Net Bir Tablo İle Karşımıza Çıkıyor.

Tamda Bu Bağlamda Bölgenin Mevcut Siyasi Sürece Daha Fazla Esir Edilmesinin Zul Olduğu Kanaati İle Eyyubiye İlçemizde Gelecek Parti Kadroları Sahaya İndi, Yaşanabilir Bir Eyyubiye İçin Mücadeleye Başladı. Biz Sahanın Genelinde Değişim Ve Dönüşümün Kendi Ellerinde Olduğunu Gelecek Kuşaklar İçin Umudun Kendileri Olduğunu Anlatıyoruz, Ve Halkımızın Yoğun Teveccühü İle Karşılaşıyoruz. Adil Bir Gelecek Yakındır, Yaşam Seviyesi Yüksek Bir Gelecek Yakındır. İnanıyoruz

Eyyubiye İlçemiz Coğrafyanın Kader Olmadığının Teyidini Gelecek Kadrolarını Tercih Ederek İspat Edeceklerdir. Hepinizi Saygı Sevgi Ve Muhabbet İle Selamlıyorum.

Gelecek Parti Eyyubiye İlçe Başkanı Mahmut Demir.