Connect with us

Bilim

Bilim İnsanları Mars’ta Üç Yeni Su Rezervi Daha Keşfettiklerini İlan Ettiler…

Published

on

Çorak bir çöl dünyası gibi görünen şey için , Mars şaşırtıcı derecede ıslak.

İtalyan bilim adamlarından oluşan bir ekip, MIT Technology Review  raporlarına göre , Mars’ın güney kutbuna yakın üç yeni yeraltı gölü bulduğunu ve toplam sıvı su kütlesini dörde çıkardığını söylüyor . Sıvı su muhtemelen gelecekteki Marslı kolonistler için pek bir işe yaramayacaktır, ancak yine de değerli bir keşif. Mars’ta herhangi bir dünya dışı yaşam olsaydı, bu yeraltı gölleri bakmak için harika bir yer olurdu.

MIT Tech Review raporlarına göre , aynı İtalyan bilim adamları iki yıl önce ilk gölü bulduklarında manşetlere girdiler . Nature Astronomy dergisinde Pazartesi günü yayınlanan araştırmaya göre, bu kez NASA ve İtalyan Uzay Ajansı (ISA) tarafından finanse edilen bir Mars yörüngesinde bir radar anteni tarafından toplanan verileri tekrar gözden geçirdikten sonra diğerlerini tespit ettiler .

Fakat kızıl gezegende gelecekteki Mars kaşifleri için tatlı su kaynağı arayan bilim insanları kötü bir haberi de verdiler. Bilim insanlarına göre bu şu yataklarının kesinlikle tuzlu su olduğunu kanısındalar. Bilim insanlarına göre eğer bu su kaynakları tuzlu su olmasaydı, çoktan bir buz bloğu haline gelmiş olurlardı.