Connect with us

Dünya Siyaseti

A.B.D: Joe Biden Balkon konuşmasını yaptı: Bölen değil, birleştiren 1 Başkan olacağım…

Published

on


A.B.D’nin 46inci Başkanlığını garantileyen Joe Biden, yardımcısı Kamala Harrisle birlikte balkon konuşması yaptıu. Konuşmasında Ülkede birliğin sağlanmasının önemine vurgu yapan Biden, herkesi Amerika rüyası etrafında birleşmeye davet etti.

4 eyalette oy sayım işlemlerinin kesinleşmemesinden dolayı 30 kişilik delegenin kime gideceği belli değil, fakat Biden 290 delegeyi garantileyerek Başkanlığa yelken açtı.

Bidenin ilk yapacağı işlerin başında Trump’ın Başkanlık yetkisini kullanarak aldığı kararları geri çevirmek olacak. Bu kanunlar arasında, A.B.D nin Dünya Sağlık Örgütünden ayrılması, Paris İklim Anlaşmasından ayrılması, Müslüman Ülkelere uygulanan vize zorluğunun kaldırılması geliyor.

Biden Türkiye için ne demek?
Biden daha önce Erdoğanla çalışmış biri dolayısıyla Erdoğanı çok yakından tanıyan birisi. Kendi şartlarını Erdoğana diplomatik yollarla kabul ettirmeye çalışacak ve bunun kolay olmadığını biliyor. Fakat Erdoğana patron benim demek için ve bunu Erdoğana kabul ettirmek için çok sert hareket edecek.

Erdoğan Trumpla damat üzerinden kurduğu ilişkiyi Bidenle asla kuramayacak.
Biden yönetimi, Erdoganı Trumptan farklı biri olarak görmüyor. Erdoğanın ülkede demokrasiyi zincirlediğini, özgürlükleri kısıtladığını, ve gitmesi gerektiğini düşünüyorlar.

Peki Erdoğanı göndermek için ellerinde ne var?
1. İşbirliğine hazır 1 muhalafet.

2. Suriye’de ve Akdenizde Erdoğanı zora sokabilecek kararlar alabilir.

3. Ekonomik olarak Türkiye’yi zor duruma sokabilir ama 3uncu alternatifi kullanacaklarına pek ihtimal vermiyorum.

Halk Bidenin seçim zaferini sokaklarda coşkuyla kutladı…