Connect with us

Siyaset

Berat Albayrak gitti, bize dedikodu ve batan 1 ülke ekonomisi bırakarak…

Published

on

Berat Albayrak gitti, geriye dedikodu ve batan 1 ülke ekonomisi bıraktı…
Normal bir ülke olmadığımızı, devlet işlerinin demokratik 1 ülkede olması gerekenden çok farklı bir şekilde işlediğini AKP iktidarında yaşayarak öğrendik.

Fakat, Türk siyasi tarihi Berat Albayrak’ın istifası kadar ilginç olan bir olay yaşamadı. İnstagramdan istifasını sağlık sorunlarını bahane ederek duyurdu. Ardından destekçileri Berat Albayrak’ın hesabının hacklendiği haberini yaydılar. Sosyal medya Berat Albayrak’ı yedirmeyiz tweetleri ile sallandı. Fakat sonradan öğrendik ki istifa gerçekmiş.

İşin çok ilginç olan tarafı istifa haberini de, istifayı teyit eden haberi de dış basından öğrendik.
Macro ve micro ekonominin evrensel işleyiş kurallarına uygun olmayan kararlarıyla ülke ekonomisine derin bir kriz yaşatan ver ardında büyük bir enkaz bırakarak istifa eden Berat Albayrak’ın neden istifa ettiği ile ilgili ortalıkta dedikodular dolaşıyor.


Kimisi Merkez Bankası Başkanlığına atanan Naci Ağbal’la anlaşamadığı için, kimisi Erdoğan’ın Ağbal’ı kendisinden habersiz Merkez Bankası Başkanlığına atadığı için istifa ettiğini yazdı. TELE 1 in haberine göre ise, Berat Albayrak, SARAYda Naci Ağbal’ın üzerine yürümüş, Cumhurbaşkanlığı korumaları Naci Ağbal’ı Berat’ın elinden zor kurtarmış. Habere göre Naci Ağbal Erdoğana ekonomi ile ilgili 1 brifing vermiş. Brifingde ekonomi ile ilgili alınan yanlış kararları söylemiş. Berat bunu duyunca öfkelenmiş, SARAYa gitmiş, ve çıkışta Naci Ağbal’ın üzerine yürümüş.

Fakat istifanın neden gerçekleştiğini şimdilik bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey var, Berat Albayrak ekonomiyi kötü yöneterek, ülkenin kaynaklarını eritip Bakanlığı bıraktı. Damat sahibine, işsizlik gençlere, iflas esnafa, borçlar da vatandaşa kaldı.