Connect with us

Sağlık

A.B.D ‘de COVID-19 ölümlerinde düşüş…

Published

on

Yeni yayınlanan iki hakemli çalışmalar, hastanede yatan ÇOVİD-19 hastaları arasında ölüm oranlarında keskin bir düşüş olduğunu gösteriyor. Bütün yaş gurupları, önceden kritik hastalığı olan ve yaşlı hastalar dahil olmak üzere, bütün gruplarda ölüm oranları düşüyor. Salgının başında %25.6 olan ölüm hızının, son dönemde %7.6 ya kadar düştüğü saptandı.

New York Üniversitesi Grossman Tıp Fakültesi’nde nüfus sağlığını inceleyen bir doktor olan Leora Horwitz, Mart ayından Ağustos ayına ladar binlerce hastaya bakan çalışmalardan birinin yazarı olan Leora Horwitz,” ölüm oranının önemli ölçüde azaldığını görüyoruz ” dedi.

Pandeminin başlamasından bu yana hastanede yatan hastalar arasında ölüm oranının 18 puan düştüğünü buldu. Çalışmadaki hastalar pandeminin başlangıcında %25.6’lik bir ölüm şansına sahipti; şimdi %7.6’lik bir şansa sahipler.

Bunun büyük bir gelişme olduğunu belirten Horwitz, ancak %7.6 diğer hastalıklara kıyasla hala yüksek bir oran. Horwitz, çovid-19’un hala tehlikeli bir hastalık olduğu konusunda da uyarmayı ihmal etmiyor.

Horwitz, ölüm oranının “”grip de dahil olmak üzere birçok bulaşıcı hastalıktan çok daha yüksek olduğunu” söylüyor. İyileşenlerin bile aylarca hatta daha uzun süre komplikasyonlara maruz kalabildiklerini söylüyor. “Birçok insan için uzun vadeli olumsuz sonuçları olabileceğine vurgu yapıyor

Bu iyileşmenin sebebinin, hastaneye yatmak zorunda kalanların yaş ortalamasının düşmesi ve geliştirilen yeni protokollerin etkisine bağlanıyor..