Connect with us

İYİ PARTİ

Meral Akşener: Erdoğan 2023’te seçilemeyecek..

Published

on

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk’te Veyis Ateş ile Türkiye’nin Nabzı Özel programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2023 seçimlerine iliskin açıklamada bulunan Akşener, “2023’te iddiaya varım Sayın Erdoğan seçilemez. Sayın Erdoğan, damadıyla birlikte bu işi yürütmeye iddiasına devam ettikçe ekonominin düzelmesi mümkün değil. Bugün hadi dendiğinde seçim yapamazlar, yapmazlar. Ha lazım mıdır, lazımdır. Bu ekonomide Türkiye’nin bütün sorunları daha da derinleşecektir” ifadelerini kullandı.

İktidar Siyasetin Halkın Sorunlarına Çözüm Üretmemize İzin Vermiyor…

Düşmanlık üzerinden yürütülen bir siyaset. Siyasetin üretilmediği bir iklimde yaşıyoruz. Ben genel başkan olarak grup konuşmalarında, arkadaşlarımız araştırma önergeleri Meclis’e veriyor. Size güzel bir örnek vereyim. Kütahya’da bir arkadaş yolda durdurdu. Bir işe girmiş kendi imkanlarıyla. Sonra AKP ilçe başkanı devreye girmiş ‘Bizim üyemiz değilsin çalışamazsın’ demişler. Kişinin anlattığını söylüyorum.  Ben mesela döndüm ilgilileri bizzat aradım. Giresun’da AKP’nin üyelerinden bir arkadaş. Önce kahveci esnafıydı. Yaşadıklarından dolayı ağladı. Onlara dikkat çekmek esas. Sonra kulağıma eğilip eşiyle ilgili bir durum söyledi. Ben ilgili birime bizzat kendim ürettim, mesele çözülsün diye. Şimdi fakirlik kapanına girmiş durumdayız.

Esnaf zaten kan ağlıyordu pandemiyle birlikte bitmiş durumda. Şimdi fakirlik kapanına girmiş durumdayız.

Akşener, “Dün darbeler yönüyle bugün ise farklı insiyaklarla siyasetçinin siyaset üretmesinin önüne geçiliyor. Siyasetin çözüm üretmesine engel olunan 1 ortamda halk fakirleşir.” ifadelerini kullandı.

“KURUMLARIN YIKILDIĞINI GÖRÜYORUZ”

Akşener, “Partili Cumhurbaşkanlığı ile kurumların birer birer yıkıldığını görüyoruz. Eksiği varsa hukuki manada tahkim etmek dışında atılacak adımın doğru olmadığını, Türkiye’nin ekonomideki güvensizlik olur, yatırımcı gelmez, güven unsuru ortadan kalkar. Anayasa Mahkemesi hepimizi koruyan bir vasfa sahip. Bu vasfın sürdürülmesi lazım. İktidarın emrine getirilecek hale getirilmemelidir.