Connect with us

Tech

General Motors Elektrikli Araç Planını Açıkladı…

Published

on

Photo: Shutterstock

Reuters tarafından görüntülenen bir GM medya bültenine göre, otomobil üreticisi kendi beş değiştirilebilir tahrik ünitesi ve “Ultium Drive” sistemi adını verdiği üç motor üzerinde tasarladığını ve üretmeyi planladığını duyurmaya hazırlanıyor.

GM, endüstride bazen e-akslar olarak adlandırılan yeni elektrikli tahrik sistemlerinin, etli kamyonetlerden performans araçlarına kadar değişen araçlarla kullanılmasına izin verecek kadar çok yönlü bir güç çıkışına sahip olacağını söyledi.

GM, kamyon başlangıcı Nikola gibi bazı EV ortaklıklarına zaten sahip, ancak burada daha büyük ölçek ve daha düşük maliyet sunabilecek tedarikçilerden satın almak yerine kendi e-drive teknolojisini tasarlamayı seçti.

Adam Kwiatkowski, küresel elektrik tahrik için GM icra baş Mühendisi, kendi e-akslar tasarlayarak, GM daha iyi bir EV pil ve arabanın geri kalanı ile entegre olabileceğini söyledi. E-akslar, dişli, motor ve güç elektroniklerini tek bir sistemde birleştiriyor ve aracı hareket ettirmek için akülerden gelen elektriği verimli bir şekilde dönüştürmeye yardımcı oluyor.