Connect with us

Sağlık

Fauci müjdeyi verdi…

Published

on

BBC’de canlı yayına katılan
ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci korona virüs aşısının ne zaman ilan edileceğiile ilgili açıklama yaptı. Facui yaptığı açıklamada,“Aşının Güvenli ve etkili olup olmadığını Kasım ayı sonu, Aralık ayı başında öğreneceğiz” diye cevap verdi. Sorun şu ki, güvenli ve etkili bir aşıya sahip olduğunuzda veya birden fazla aşıya sahip olduğunuzda, aşıya ihtiyacı olan kişilere en kısa sürede nasıl ulaştırabilirsiniz?

Fauci ,yaptığı açıklamada, “Aralık ayında üretilen doz miktarı kesinlikle herkesi aşılamaya yetmeyecek miktarda olacak. Herkesi aşılayabilecek asi miktarını üretebilmemiz için, 2021’e kadar birkaç ay beklemeniz gerekecek” dedi.


Fauci, aşının ilk aşamada Sağlık çalışanlarına ve komplikasyon riski altında oldukları düşünülen kişilere verilecektir” şeklinde açıklamada bulundu. Bu kesimi aşılamaya, Ocak, Şubat, ve Mart başında başlayabiliriz. Nüfusun önemli bir bölümünü aşılamaktan bahsederken, salgının dinamikleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilirsiniz, bu büyük olasılıkla ikinci veya üçüncü çeyreğe kadar gerçekleşmeyecektir, şeklinde açıklama yaptı.