Connect with us

DÜNYA

Dünya Sağlık Örgütünde Skandal…

Published

on


DSÖ’nün dahili e-posta kayıtlarında, DSO Cenevre personeli arasında 65 virüs vakasının olduğu ortaya çıktı.
Associate Press tarafından ele geçirilen dahili e postaya göre korona DSÖye de bulaşmış.

BM sağlık kurumu, koronanın beş kişiye nasıl ve nerede bulaştığını araştırdığını ve bu bulaşmanın ofislerinde olup olmadığını belirlemediğini söyledi. DSO’nun e-postadaki rakamları Pazartesi günü teyit etmesi, ilk kez böyle bir sayımı kamuya açıkladığı zamanla aynı güne denk gelmesi de ilginç oldu.

Ajansın acil durumlar başkanı Dr. Michael Ryan, AP’nin dahili e-postayı rapor etmesinden sonra Pazartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, “Bildiğim kadarıyla, araştırılan küme DSO sahasındaki potansiyel bulaşmanın ilk kanıtıdır” dedi.

E-posta, şimdiye kadar kaydedilen enfeksiyonların yaklaşık yarısının evden çalışan kişilerde olduğunu söyledi. Ancak 32’sı, genellikle 2.000’den fazla kişinin çalıştığı merkez binasında çalışan personeldeydi ve ajans, sıkı hijyen, tarama ve diğer önleme tedbirlerini uyguladığını söylüyor.

DSO’deki iş operasyonlarını yöneten Raul Thomas, personele Cuma günü gönderilen e-postada, dördü aynı ekipte ve biri onlarla temas halinde olan beş kişinin ÇOVİD-19 testi pozitif çıktığını belirtti. Bu, temel enfeksiyon kontrolünün ve yürürlükteki sosyal uzaklaşma prosedürlerinin kırılmış olabileceğini gösterebilir.