Connect with us

Travel

Japonya ve Güney Kore iş amaçlı uçak yolculuklarını yeniden başlatıyor…

Published

on

Japon hükümet kaynaklarına göre, Japonya ve Güney Kore, yeni koronavirüs pandemisine yanıt olarak iki ülke arasında durdurulan iş gezilerinin yeniden başlaması konusunda bu hafta karar vermeyi planlıyor.
Kaynaklar, gurbetçilerin ve diğer uzun süreli sakinlerin yanı sıra kısa süreli iş gezileri yapan gezginlerin koronavirüs testinin negatif çıkması halinde ,her iki ülkeye girişlerine izin verileceğini söyledi.
Bu tür yolculukların yeniden başlaması, iki komşunun ilişkilerinde bir iyileşmeye yol açabilir.


Japonya Ulusal Turizm Örgütü’ne göre, 2019’da 5,58 milyon Güney Koreli Japonya’yı ziyaret etti. Güney Kore’den gelen ziyaretçilerin yaklaşık 310.000’i iş amaçlı seyahat etti.

Şubat ayında koronavirüsün yayılmasını engellemek için yabancı uyruklulara giriş yasağı uygulamaya başlayan Japonya, iç ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak son zamanlarda sınırlarını yeniden açmaya başladı.

Eylül ayından itibaren Japonya, ikamet statüsüne sahip yabancı uyrukluların yeniden girişlerine izin verdi ve yakın zamanda, ilgili önleyici ve / veya karantinayı almaları koşuluyla, kısa süreli iş seyahatlerinde ve uzun süreli kalışlarda yabancı uyrukluların ülkeye girmesine izin vermeye başladı ölçümler.

Ancak turistlerin Japonya’ya girmeleri hâlâ yasak.