Connect with us

Siyaset

Bülent Arınç’ın röportajı Türkiye’nin gündemine oturdu…

Published

on

Photo: Shutterstock

Habertürkte “Nedir ne Değildir?” programına katılan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

Selahattin Demirtaş’tan tutun Osman Kavala ve KHKlılar konusunda iktidarın sahadaki uygulamalarıyla ters düzen bir sürü açıklamalarda bulundu.  

Selahattin Demirtaş’ın tutuksuz yargılanması gerektiğini açıklayan Arınç, Osman Kavalanın serbest bırakılmasını savundu. Arınç, ” Ben 10 yıl DGM’de yargılandım, tutuklanmadım. 5 yıl hapse mahkum oldum yine tutuklanmadım. Yargıtay bozdu mahkeme direndi yine tutuklanmadım. Ceza Genel Kurulu’na gitti yine tutuklanmadım. Ne oluyor bugünkü hakimlere, niye tutukluyorsunuz bu kadar?” dedi.

Arınç, pandemi döneminde Demirtaş’ın Dewran kitabını okuduğunu ve çok bilgilendiğini anlatan Arınç, herkee dewran kitabını okumasını tavsiye ettiğini söyledi. “Dewran kitabını okumakla HDPli olmazsınız, ama Kürt kardeşlerimizin çektikleri acıları anlamaya başlarsınız şeklinde 1 açıklama yaptı.

Arınç, HDP’nin içinde 20 den fazla milletvekilinin 5 vakit namaz kıldığını, dolayısıyla HDPyi dinsizlikle suçlamanın yanlış olacağını savundu.

Arınç AKPARTİ’nin Kürtlerle barışması gerektiğini, AKPARTİ’den , HDPden ayrılan Kürtlerin DEVA ve Gelecek Partilerine gittiğini, AKPARTİye geklmediklerini görüyoruz. Bunun üzerinde ciddi ciddi düşünmemiz gerekir şeklinde açıklama yaptı.

Gazeteci Deniz Zeyrek’in “Sizce şu an Türkiye’de ifade özgürlüğü var mıdır? Türkiye’de madem reforma ihtiyacımız var sizce şu an ki durum nedir?” sorusuna Arınç, ” Şunu söyleyeyim; bugün ifade özgürlüğü anayasada da, diğer kanunlarda da var. Hatta bizim zamanında eklediğimiz maddelerden bir tanesi budur. Bugün sayın Abdülhamit Gül ile de konuştuk. “Eleştiri sayılan şeyler, suç teşkil etmez” dedik. Büyük harfler ile yazdık, ben o zaman Başbakan yardımcısıydım. Ama bu bugün uygulanıyor mu derseniz, hayır!  Bugün ifade özgürlüğü sakattır, hastalıklıdır, sorunludur.”şeklinde cevap verdi.