Connect with us

AK PARTI

TBMM 27. Dönem 4. Yasama Yılı Açıldı…

Published

on

İki aylık aranın ardından düzenlenen programla açıldı. Saat 14.00’te başlayan Genel Kurul’da Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı olarak Meclis’e hitap etti.

Genel Kurul’daki İlk konuşmayı TBMM Başkanı Mustafa Sentop yaptı. Sentop’un ardından Genel Kurul’a hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan-Ermenistan arasındaki gerginlik, Doğu Akdeniz, Suriye gibi güncel konular hakkında açıklamalar yaptı.

AZERBAYCAN’A DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ”

1 milyon kilometrelik alandan ayrılmış olan Azerbaycanlı kardeşlerimiz topraklarına dönecekleri günleri bekliyor. Putin’le görüştük, şimdi netice zamanı. Azerbaycanlı kardeşlerimiz kendi göbeklerini kesmenin adımlarını atmıştır. İşgalcilere sessiz kalıp vatanını savunanları ve onların yanında yer alanların bizim nezdimizde bir varlığı yoktur.Azerbaycan’a tüm kalbimizle destek vermeye devam edeceğiz. Böyle geldi böyle gitmez bu oyun, Zalimleri iflah etmez bu oyun, Sizdeki yaranın özü bizdedir. Bu bölgedeki kalıcı barışın yolu, Ermenilerin işgal ettiği her karış Azerbaycan toprağından geri çekilmesinden geçmektedir.Bu işgalci devleti savunanları buradan ikaz ediyorum. Bu mücadelede şehit düşenlere Allah’tan rahmet diliyorum. İran Irak savaşından, Kuveyt’in işgaline kadar pek çok sorunla boğuşan Körfez Bölgesi kaynamaya devam ediyor. Kuveyt Emiri El Ahmet’e Allah’tan rahmet diliyorum.

Erdogan  “Artık netice zamanıdır, Azerbaycanlı kardeşlerimiz kendi göbeklerinin bağını kesiyor. Türkiye olarak yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” seklinde aciklama yaparak Turkiye’nin Azerbaycanin hakli davasina sahip cikacagini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’nin Suriye içindeki 4 milyon insanında ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade ederek, “Her kim ki Türkiye’nin bölgede ne işi var diyor ise kafasında ya başka hesaplar yapıyordur, ya da bölgeyi bilmiyordur. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Bahar Kalkanı harekatlarımızı bu nedenle gerçekleştirdik. Son teröristi imha edene kadar da harekatlarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

“SURİYE İÇİNDE DE 4 MİLYON İNSANIN İHTİYACINI BİZ KARŞILIYORUZ”

Suriye krizi coğrafyamızın en acı meselesidir. Bu ülke ile 911 kilometrelik bir sınıra sahibiz. Binlerce yıllık bir ortak geçmişi paylaşıyoruz. Türkiye’nin 40 yıllık terörle mücadelesinde Suriye kritik bir konumda yer almıştır.

Suriye’deki zulüm ve savaştan kaçan 4 milyona yakın insanı biz misafir ediyoruz. Suriye içindeki 4 milyon insana da biz yardım ediyoruz. Her kim “Türkiye’nin Suriye’de ne işi var?” diyorsa kafasında başka hesaplar yapıyordur.

Türkiye sınırında güvenliği sağlamak için her yolu ve yöntemi kullanmayı sürdürecektir. Son terörist de ölene kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz.

Avrupa’daki kayıp 100 bin mülteci çocuğun durumunu gündeme getiren bizim milletvekilimiz olmuştur. Ülkemize 3 milyar+3 milyar sözü verip kırk dereden su getiren Avrupa Birliği olmuştur.

Bugüne kadar 411 bin Suriyelinin evlerine dönmesi ülkemizin doğru olanı yaptığını kanıtlıyor. Türkiye’nin önünde kendi imkanlarını hayata geçirme dışında bir seçenek kalmamıştır. Libya ila anlaşma bunlardan sadece bir tanesidir. Bizi sahillerimize hapsedecek haritalar ve planlarla karşımıza çıkanlara imkan vermeyeceğiz.