Connect with us

Siyaset

Demirtaş Şirin Payzin’e Konuştu: İktidar sorumluluğu HDP’ye yıkmaya çalışıyor”

Published

on

2009 yılından beri 20 binden fazla HDP’linin gözaltına alındığını veya tutuklandığını belirten Demirtaş, altı yıl önceki Kobani eylemleri gerekçe gösterilerek yürütülen son operasyonla “kamuoyuna yönelik korkutma mesajının daha net ve üst düzeyde verilmek istendiğini” söyledi.

Partimize yönelik siyasi operasyonlar, 2009 Nisan ayından bu yana kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Çözüm süreçlerinde hızı azalsa bile siyasi tutuklamalara ara verilmedi. O günden bu yana 20 binden fazla HDP’li gözaltına alındı veya tutuklandı. Dolayısıyla son siyasi operasyonun zamanlaması manidar değildir. AKP’nin HDP’yi tasfiye etmek amacıyla yürüttüğü amansız saldırıların sonuncusudur sadece. Tabii tutuklananlar kamuoyunca tanınan kişiler olunca daha fazla gündeme geliyor. Yoksa neredeyse her hafta onlarca HDP’li hukuksuzca hapse atılıyor.

Söyleşisinde önceki haftalarda açıkladığı demokrasi bloğu önerine de değinen Demirtaş şu açıklamada bulundu: “Demokrasi bloku ne kadar erken kurulursa hem AKP – MHP’nin yol açtığı tahribatın önüne geçilir hem de seçim için Hükümete yönelik baskı artar. Daha da önemlisi, topluma ciddi ve gerçekçi bir alternatif sunulmuş olur. Böylece de umut ve cesaret artar.

Röportajın tamamını okumak için aşağıdaki linke tıklayın…

https://t24.com.tr/yazarlar/sirin-payzin/demirtas-erdogan-benden-korktugu-icin-cezaevinde-tutuyor-ama-dort-duvara-sigmayiz-halk-evladini-asla-yalniz-birakmaz,28370